Uppe med tuppen.

Idag är dagen med stort D. Jag har varit upp redan sedan halv åtta.. Vaknade och kunde inte somna om för jag börjar bli smått nervös.. Hehe. Har sminkningen klar så nu skall jag stoppa nåt slags morgonmål i magen (om vi har någå..) och sedan fixa frillan, stryka Aarsons skjorta m.m..
Kyrkan om en och en halv timme! 





Sista dagen.

Idag är sista dagen i Yrkesakademin. Har en föreläsning om AKK mellan halv ett och tre, sedan är enda gången jag kommer komma tillbaka till den skolan imorgon på dimissionen.
Man har nog inte riktigt fattat ännu att man blir klar i morgon. Man har liksom ett yrke. Misstänker att det kommer ta ett tag förren man ställt om sig från studerande till närvårdare.. Men oh vad det skall bli skönt..! 
Och som tur var fick jag hem mina skor i går :D Och den här gången hade de till och med skickat rätt par, som tur var! Gick omkring med dem i går hemma hos mamma så länge vi massproducerade mini pizzor till examensfesten. Hehe. Dock är jag lite förundrad hur det kommer gå när jag skall upp för två trappsteg på scen.. Förhoppningsvis hålls jag på fötterna..! (11 cm klack.. jag=ovan)
Lite besviken är jag för att jag glömt beställa en frissa tid till i morgon.. Vet inte vad jag skall göra med håret.. Men jag antar att det får hänga rakt ned, skall ju endå gå med mössan på sen. Orka bry sig, bara jag får mitt betyg så ;)

Nu skall jag hoppa iväg och föna håret och sedan fixa some food. 




Skor <3


Diva.

Vår kisse är nog minsann divan här i huset hon. Ifall maten i matskålen börjar vara slut, så att lite av bottnet syns, begär hon mer mat. Hon måste tydligen ha skålen full för att det skall duga. Skum kisse.. 

Älsklingen och en av hans vänner sitter på balkongen och spelar kort.. Hoppas de kommer in snart så jag får gå och sova. (Eftersom man måste gå genom sovrummet för att komma till och från balkongen). Som tur är har jag inge skola eller jobb i morgon, annars skulle jag nog inte vara upp den här tiden på dygnet :P Men det blir en rätt lång dag i morgon så jag först skall på bedömningskörning inför andra skedet (världens onödigaste enligt mig..) och sedan kommer jag tillbringa resten av dagen/kvällen hemma hos min mor, vi skall massproducera mini pizzor och andra smått och gott till examens festen på lördag. Dessutom borde jag hinna inhandla ett halsband att ha till klänningen, hur nu det skall gå till då det inte finns ett enda lite större guld halsband (som inte kostar 20€, jag lägger inte så mycket pengar på ett oäkta smycke..!) i den här stan, har kollat överallt redan men neppan. Får väll köpa några olika halsband och tillverka ett eget av dem.. 

Lite om graviditeten nu då. Idag är vi inne på vecka 24+5 så på fredag blir det alltså vecka 25. Hjälp, vart har alla dessa veckor tagit vägen!? Bebisen borde börja vara runt ca 800 gram och vara ca 24 cm långt. Och minsann aktivt.. I alla fall galen på pissblåsan, hehe. Trevligt trevlig ;)
Jag har haft så otroligt tur med graviditeten, jag har mått fin fint i princip hela tiden (hittills i alla fall, peppar peppar..) och inte fått foglossning (ännu..). Vilket minsann är skönt! Dock blev det rätt tungt nog när det var varmt men annars fint :) Och så får jag lätt ont i magen ifall jag bär nåt tungt, som redan mat kassarna från prisma är för tunga. Men det är ju bara en bisak :)  

Aha, nu kom de in från balkongen, nu kan jag äntligen gå och sova. Eller så inte, de skall tydligen spela guitar hero.. Great. Skulle inte vara om inte det var så att de spelar på expert nivå.. Seriöst, det låter som att knapparna håller på att ramla av. Well, nu för tiden har vi i alla fall sovrums dörr! Liiiti sköönt för att citera lillbrorsan.

Näst sista dagen som närvårdarstuderande.

Idag har vi övat i både kyrkan och festsalen.. Så nu har vi på klart hur vi skall gå in bland annat. Eller? Jag hoppas det. Förbannade H&M som skickade fel skor åt mig, jag hade väldigt gärna övat att gå med dem idag, eftersom i kyrkan är det en halv mjuk matta på golvet och i festsalen skall vi upp för trappor.. Men som tur är har vi ju några av den sorten utanför vår dörr så kanske jag får öva där halva fredags natten ;) Hehe. På tal om det, mina skor är i sorteringen på posten, så jag borde hinna få dem i tid..! HOPPAS JAG. Hoppas också att det är rätt skor denna gång! Annars var det nog sista gången jag handlade på H&M. 

Snart blir det mat, lade älskligen i köket när jag kom hem så snart blir det tomatsås och pasta. Det blir så fruktansvärt gott då älskligen gör det..! Mums! 
Ooh vad gott det doftar... Tro mig, dreglet rinner snart, bäst jag går och torkar bort det ;)




Lite bilder från då vi var och busade med Freja igår :)




Skoldag.

Nu är vi inne på sista veckan som närvårdarstuderande. Finns nog inga ord som kan förklara hur skönt det känns! Endast morgondagen samt fredagen kvar, sedan dimission :)
Sedan fortsätter jag med jobb direkt på måndag fram till 2 juli och efter det blir det nog åtminstone ett år hemma!

När vi slutat idag gick jag igenom alla de affärer i stan i jakt på smycken och skor (ifall mina h&m skor inte kommer senast på fredag.....) men utan resultat. Så som det ser ut nu får jag gå barfota och smyckeslös.. Men jag behöver ju i alla fall inte gå naken för klänningen går på ännu.. Dock blir man ju kanske inte så fin som man önskat i den men det får duga. Skulle jag få skorna så kompenserar de upp de hela men om inte blir det värre.. Hehe.
Skit samma, så länge jag får min mössa och mitt betyg så är jag nöjd!

Tiden rinner iväg, idag är vi inne på 24+4, alltså nästan 6 månader och 1 vecka. Och lillen han bara sparkar.. Favorit hobbyn verkar vara att försöka pricka kissblåsan :| Mindre kul. Haha.
Förlåt, men det är riktigt skönt när det inte är så varmt ute, detta väder passar mig bäst, hehe. Behöver ju inte svettas som en gris i alla fall ;)

Skor och Kokkola.

Fick hem mitt hm paket i fredags, med de skor (trodde jag) som jag skulle ha på examensdagen. Men i stället för de sjukt snygga skorna fick jag ett par fula mocka ballerinas :@ De hade tydligen packat med fel skor åt mig! Argh!
Beställde snabbt ett par till så förhoppningsvis hinner de komma.. Annars får jag väll gå barfota :(

Igår var vi på visit till Kokkelby, denna gång var det älsklingen som hade ärende :) Är riktigt stolt över honom som orkade 6 timmar (!!) i klädaffärer..! Dessutom hittade vi allt som var på tapeten :) En jacka, två par skor, två kortärmade skjortor och ett par solbrillor. Samt två spel, som vi egentligen inte behövde, men ibland måste man ju få unna sig ^^

Om en stund far vi hem-hem och hälsa på mamma och äta god mat :) Jippijeij!

Överlevande.

Puh, jag överlevde tandläkaren. Även om min högra ansiktshalva har lite svårt att hänga med på grund av bedövningen :P Dock laga hon endast en tillfällig plomb, jag ska på nytt sen när jag fått barn, det blir så länge att sitta i den där stolen och de blir väldigt jobbigt efter en stund då barnet trycker på.
Otroligt nog blev det att kosta endast 22 € :O Men jag tror bestämt det beror på att det bara är en tillfällig lappning.. Äsch, tycker tandläkaren alltid skulle vara sådär billig! Då skulle man nog gå mycket oftare dit.. För jag är nog allt för sällan.....



Tandläkarbesök och frissabesök.

Fick fixat en jour tid till tandläkaren idag så snart måste jag börja ställa mig dit åt.. Å fy, jag är verkligen inget fan av tandläkaren..! Man kan nog säga att jag har lite tandläkarskräck tror jag. Sedan är jag rätt skräckslagen inför hur många pengar det kommer att kosta! Ett senare problem..
Senare idag blir det även ett frissa besök :) Det behövs typ. Har ingen aning om hur jag skall klippa mig men hon som jag ska till brukar vara bra på förslag så jag tror bestämt hon får säga vad hon tror jag skulle passa mig och så får hon klippa det så.. Scary. Nä men det blir säkert bra. Sedan skall det bara färgas, så är jag klar för dimissionen nästa helg :D Underbart!

Föresten, Kissen hittade hem igår.
Nångång i natt när Aaron var ute på balkongen så hörde han Kissen jama, han kollade över räcket och där satt Kissen brevid vår bil och väntade. Hon fick visst lite hemlängtan :) Nu undrar vi bara med hur många frassar hon hunnit bekanta sig med..?! Förhoppningsvis inga, det räcker med att vi själva skall få barn, vi behöver inga kattungar på köpet...!

Igår kväll var vi en sväng med Freja till Gamla hamn. Väldans skoj verkade hon tycka! Aaron kastade en (bauta) pinne åt henne i vattnet och hon sprang efter den :) Jätte duktig var hon! Vi trodde faktist inte att hon skulle våga sig i men Aaron slängde hela tiden pinnen en liten bit längre ut och till sist var hon nästan så att hon fick simma. 
Hon var alldeles överlycklig! Dock var hon nog inte lika överlycklig när vi kom hem och hon hamna i duschen :P
Våt hund+mycke päls+sand=dålig kombination.... Synd att jag inte hade kameran med..! Man hade fått jätte fina och roliga bilder :)

Ojsan, nu måste jag borsta tänderna och sedan promenera in till stan, tur att det inte är så långt ;) Hehe.


Ångest.

Ja det är vad jag har nu inför sommaren. Varför skall jag vara gravid just på sommaren..?! Vågar ju knappt visa mig ute heller i shorts  eftersom det verkar som om alla extra kilon som kommer i samband med en graviditet har satt sig på benen! På benen! Hallå alltså. De ser ut som stockar, seriöst! Plus att de dessutom blir svällda mot slutet av dagen. Ser ju ut som en elefant snart :( Och för att inte tala om alla bristningar :O De är överallt. Jag hittar bara fler och fler för varenda dag, och inte bara på låren utan även på vaderna och därifrån smyger de sig sakta upp mot smalbena, hur i helsike kan man få bristningar där?!
Ursäkta att jag är aningen gnällig.. Hehe. Men någonstans måste jag få ut min frustration ;) Men inte över graviditeten dock! Den ångrar jag absolut inte, även fast jag får dessa jäkla bristningar.. Det är bara det att varför måste just jag få så där fruktansvärt mycket av den där sorten? Oj, nu gnäller jag igen. Förlåt.
Det är nog bäst jag slutar nu för snart kommer det även en ramsa om den förbenade tuppen..! Argh. 
(Ohja, jag börjar vara less på att vara hemma.. ge dig dumma förkylning!)

Boys night som gick snett.

Gårdagens boys night här hos oss fick en dramatisk vändnind igår. Sombody hadde öppnat köksfönstret.. Och ifall ni läst inlägget under så kan ni säkert räkna ut vad som hände. 
Kissen är borta, sorgligt men sant. Hon stack. Det var den kissen de, vi var ute och sökte och sökte med våran bästa spårningshund Freja (som inte skulle missa en korv bit om den låg framför näsan.. eller hur var det?) men utan resultat. Misstänker nog att hon aldrig kommer tillbaka.. Life is hard.

Boys night.

Jepp, vi har tydligen något sådant på gång här vid oss. Och tack gode gud att jag har en lill kille i magen så att jag inte behöver bosätta mig på balkongen så länge, haha.  Här spelas det guitar hero för fullt och eftersom det är "lill löödan" så firas det här med vuxen saft.. Tror bestämt att "lill löödan" endast är en ursäkt, tror mer att de firar att skolan börjar vara över.. Eller vad vet jag.

Idag lessnade Kissen på oss och rymde hemifrån. Hon hade varit på wc för jag hade upp fönstren då jag vädrade, älsklingen kom hem och vi satt en stund och pratade. Jag berättade att Kissen försökt ta sig ut genom köksfönstret idag, Aaron frågade om hon levde ännu (med tanke på att vi bor så högt från marken ;) ) Nej sade jag, hon mår fint. Eh, jag går till köket och konstaterar i förbifarten att wc dörren är öppen.. Kissen har tagit närmaste flyktväg: köksfönstret. Vi går ut på balkongen för att kolla om hon syns till, jepp det gör hon, på grannens tomt, på andra sidan staketet.. Aaron går ut och lockar henne med korv, hon bryr sig skit. Aaron pratar med grannen (som råkar vara ute på gården) och frågar om han får komma efter katten, javisst. Smidigt hoppar han över staketet och går på kattjakt. Men Kissen lilla vill inte in igen. Hon gömmer sig under buskar och vägrar komma fram, vare sig det lockas med ost eller korv som är hennes favoriter. Hon hade bestämt sig för att leva uteliv. Efter kanske 20 minuter får Aaron fast henne och hon är i tryggt förvar igen. Nu förtiden har vi fönstren stängda.

Fortfarande sjuk.

Suck, sitter fortfarande hemma med min förkylning :( Det som nog är mest jobbigt är att jag blir så trött då jag är sjuk plus att jag har så dåligt Hb vilket gör att jag blir ännu tröttare..! Var efter ett sjukintyg idag och fick sjukledigt ännu i morgon, skönt. Jag är så slut så slut. Och inte blir det bättre av att det är så varmt här på nätterna att man bara ligger och svettas och inte får någon sömn. Dessutom vore det bra med en lite större säng, eftersom desto närmare varan man ligger desto varmare blir det.. Funderade hårt på att sova på soffan i natt men konstaterade att jag nog knappast får någon sömn där heller. 

Idag har jag i alla fall försökt göra något vettigt som att tvätta. (Behövs verkligen....) Nåja, gick ner i tvättstugan och lade tvätten i maskinen och skulle lägga pengar i automaten så att tvättmaskinen skulle starta men den vägrade att ta min 1€ fast det stod att man kan använda 50cent och 1€. Som tur var hadde jag två femti centare. En tvätt fixad. När jag hämtade ut mitt sjukintyg var jag och växlade min 1€ så att jag skulle få tvätta en till tvätt. Nåja, jag lägger i tvättmaskinen och lägger i en femtio cent och skall sedan lägga en till, som automaten vägrar att ta..!! :@ Stod i säkerligen 10 minuter och kämpade men utan resultat :( Så där gick jag 50 cent på minus (dock nästa som tvättar går 50 cent på plus..varsågod bara) samt att jag inte fick tvättat min tvätt. Kommer garanterat ringa gårdskarlen eller disponenten eller vem som nu har hand om det och kräva min 50 centare tillbaka, hehe. Nu skall jag fort som tusan ha en egen tvättmaskin, tänker inte tvätta i denna där djävulsmaskinen! Bidrag mottages tacksamt.

På tal om fil så någonstans här nära oss i skata är det någon som äger en tupp.. Oohjedamej vad den lever farligt, den galar (heter det så?) dygnet runt..! Skall dom inte typ gala klockan 07.00 and thats it? Tydligen inte denna. Vilken tur att jag inte vet var dennes postlåda bor.. Ännu, hehe.
Okej, skämt å sido.


Bulan

Äntligen!

Äntligen kan jag pusta ut, kollade just på mitt studieutdrag och jag har fått vitsord i alla ämnen. Nu kan jag slappna av för nu vet jag att jag bliv klar lördagen den 29 maj! Vilken skön känsla! Har inte riktigt fattat att jag blir klar förräns nu när jag sett att jag är helt och hållet godkänd :) Dessutom fick vi högsta vitsordet i slutarbetet :D Vilket känns väldigt bra! Så som vi kämpat och lagt ner mycket tid. Känner mig rätt stolt över mig själv faktiskt.. ;) Hehe.
Dock kan man ju inte undvika att se när jag blev gravid.. Frånvaro timmarna i olika ämnen ser ut ungefär så här:
  • 6 h
  • 21 h
  • 14 h
  • 2 h
  • 4 h
Hehe.. Vad kan man, mår man illa så gör man ;) Huvudsaken är att jag blir klar..!! :D:D
Så välkommen på mitt examenskaffe hemma hos mamma lördagen den 29.5 klockan 16 och framåt.. ;)

Bilder.



Magen den bara växer och växer (:
23+4

Tisdag.

Boojah, nu är jag trött på min förkylning..! Jag orkar och vill inte ha ont i halsen, huvudet och behöva snyta mig 24/7.
Jag tycker att det räcker gott om väl med att det börjar vara ganska tungt med magen.. det gick hur bra som hellst innan det blev varmt men sedan värmen kom tycker jag att det bara blir tyngre och tyngre.. Orka med en förkylning just då liksom. 
Dessutom blev jag ganska så förbajskad på hur det fungerar här i Jakobstad.. Jag har (hadde) en tandläkartid på fredag, som jag fick för lite över en månad sedan. Och det är inte det enklaste att hitta en tid som passar eftersom jag jobbar på Funkis och måste vara närvarande under hela den tid jag jobbar, jag slipper inte mitt i dagen någonstans. Nåja, nu hade jag fått ledigt från jobbet eftersom jag hade fått en tid mitt i dagen och så igår kom det hem en lapp att vi har annulerat din tid 21.5 och din nya tid är 7.6 klockan 14.00. Jo men, det går ju bra, jag lämnar mina klienter där och sitta för sig själva, nemas problemas. Varför får man aldrig komma den tid som man fått..?! Den blir alltid ändrad..! Samma sak när vi skulle på ultra,, tiden blev ändrad 4 gånger!!
Och det allra värsta är att först får man en tid, så går man dit och så kollar de vad de skall göra, men hallå jag vet att jag har ett hål och en bit av tanden borta det behöver inte kollas heller! Och sedan får man en ny tid, då man får komma dit och lappa hålet..! Vad är det här för arma system, allt för att suga pengar ur folk. Vänta och se bara, jag har väll råd att gå på kontrollen men inte och lappa hålet. Bergis.
Hur j*kla svårt kan det vara?! Usch fya mig vad jag kan bli irriterad. 
Nu får jag ju ringa dit och säga att jag inte kan komma. Och jag kommer inte att låta glad.

----------UPPDATERAR----------

"Tandläkarmottagningen är inte anträffbar förrens klockan tolv idag" 
Nänä, men på pappret ni skickade hem står det att de har telefontid mellan 8.00-14.00 :@

Som jag sade åt Aaron igår, man skall inte bo i Jakobstad. Speciellt inte ifall man har ärende inom HVC.

Förkylning.

Underbart, fick en ordentlig förkylning efter min miss med strumporna.. Så nu sitter jag hemma hela dagen med huvudvärk, ont i halsen och feber :( Great! Perfekt liksom, alla vill ju sitta inne när det är så här fint väder..! Som tur har man ju balkong.. Och som tur utnyttjade vi Makuunis söndags erbjudande igår och hyrde 5 filmer till priset av 5€, så jag behöver ju i alla fall inte sitta och rulla tummarna.. Hoppas jag.

Ensamhemma.

Nu har jag diskat, njutit av värmen på balkongen, ätit, tåkat ut mig på facebook och spelat de flesta spel på fb.. Vad skall man nu hitta på då?! Utan bil och ensam hemma. Får väll spela lite mer facebook spel antar jag.. Skoj skoj.

En god nattssömn.

Jag blir inte klok på mig själv alltså. Jag måste nog ha otroligt dåliga gener eller så kanske det bara är ett släktfel.. Vaknade upp i morse och hade jätte ont i halsen, täppt i näsan och lite tung i huvudet. Tänkte att shit, nu har jag blivit sjuk eftersom vi sovit med badrums fönstret öppet och dörren in till wc på vidgavel. (Jag blir så lätt förkyld, behövs bara att jag blir lite kall..spec. om fötterna). Jag steg upp och skulle gå och stänga fönstret..Som var stängt?! Älskligen hade tydligen stängt det i går kväll. Men hur kan jag då ha såhär ont i halsen, man har ju inte precis frusit de senaste dagarna.. Sedan kom jag på att jag inte orkat lägga ett par tjocka strumpor på mig i går kväll när jag gick i säng, utan jag lade endast ett par tunna, det var ju endå så varmt.. Tji fick jag, tjocka strumpor skall det vara året runt, annars blir jag sjuk. Primaballerina. Vilken tur att man inte har känsliga fötter liksom.......

Kokkelby.

Yes, jag slapp till Kokkola idag ^^ Dock fick jag inte älsklingen med mig.. Men Noora är också bra sällskap :D
Fick hemhandlat 4 toppar och en tunika. Så nu har jag några som går över magen i alla fall.. Hehe. Men nu skall vi ställa oss hemåt, väntar trevligt främmande än i kväll :)

Sommar värme.

Coolt, jag vaknade just, steg upp och gick ut med Freja i endast topp och "joggare" och det var inte det minsta kallt..! De lär tydligen bli lika varmt idag som igår. Fast jag tycker det är alldeles lagom varmt nu på morgonen, det skulle kunna hålla sig så.. ;) Sådär så att man kan vara ute med en topp, men endå utan att behöva svettas mängder..
Nu skall jag nog försöka väcka älskligen.. Kanske jag skulle få med mig honom till Kokkelby idag?! Annars tror jag nog att lillsyrran hans kommer.. Eller hur Noora? ;) Hehe, dum som man är så shoppar man som mest när man endå inte kan använda kläderna spec. länge. Dummadummadumma. Men en topp eller två skulle jag verkligen behöva, har ju ingen som går över magen, typ :O Undrar vad älsklingen säger om min idé.. Antagligen är han allt för smart och konstaterar att vi inte har råd.. Ehe, vi får de :)

Fredag.

Ojsan, det blev visst sommar värme på en gång! Inte skall vi klaga.. Fast egentligen vet jag inte hur jag skall överleva denna sommar.. Nåja, ifall det blir en "klassisk finsk sommar" så lär jag väll klara mig, behöver ju inte ens inhandla ett par shorts då.. Men ifall det tänker komma värme så lär det nog bli tungt..! Var på stan en liten stund idag men orkade i en affär sedan fick jag nog gå hem tillbaka. Hade fruktansvärt varmt! Om termometern visar +27 grader i skuggan så kan man ju plussa på några grader som kommer på köpet med denna mage. Lägg mig sedan i solen så är vi nästan upp i +40 ;) Hehe, skämt åsido.
Dagens slutsats är alltså: det lär bli en mycket svettig sommar!

För tillfället befinner vi oss i Kronoby hos svärföräldrarna. Har inte speciellt mycket att göra, ingen är hemma förutom vi och Aaron är inget vidare sällskap, han ligger och snarkar så sött på soffan.. Tror bestämt jag skall plocka fram äppel chipsen (som blivit standard i stället för godis, har ingen lust att behöva trycka ut en klimp på 52 cm och 5 kg sedan om nån månad..) och kolla på tv.
Sedan får vi se vad som händer.

En extra ledig dag.

Oh vad skönt med en extra ledig dag! Det behöver man verkligen ibland :) Dock kunde jag ju förstås inte sova längre än till halv 9.. Typiskt! Nåja, jag hinner ju se destomer av det fina vädret då ;) 
Känner mig riktigt på hugget, jag var på väg att bland annat baka scones (vilket inte lönar sig ännu på typ 4 timmar, eftersom älsklingen nog inte kommer vakna på ett bra tag..) och dessutom är jag riktigt sugen på att baka en smarrig chokladkaka..! Vi har till och med choklad i skåpet men inte ett enda ägg!! Det är just typiskt. Kanske jag får låna ett par av mamma.. ;) Hehe.
Imorgon blir det vecka 23 prick. D.v.s 5 månader och 3 veckor. :)
Och magen den bara växer.. 


22+6, här putar det åpå..



4D ultraljuds bilder från vecka 20+5.



Nej nu skall jag nog gå ut med hunden, äta ett gott morgonmål och sedan försöka väcka älsklingen (önska mig lycka till..)

Barnvagn.

Igår handlade vi barnvagn! En Emmaljunga duo edge, begagnad. Men i toppen skick och rätt billigt. Ett riktigt kap :)
Det är bra att vara ute i god tid ;)
Var till rådgivningen idag och allt såg bra ut, dock verkar det vara en stoor pojke.. I alla fall enligt rådgivningstanten. 
Men hjärtljuden var jämna och fina dock sjunker mitt hb flr varenda gång.. Så nu får jag käka järntabletter. Jippi. Hur i H*vete skall jag få nedsvalt dom? De är ju enorma! Pust.

Yes, nu är alla arbeten klara så nu kan jag bara vänta på mössan! Hoppas jag, så "tållo" som de är i den där skolan har de väll slarvat bort någåt av mina vitsord så att jag inte blir färdig.. Tro mig, jag skulle inte bli förvånad..! Här om dan ringde studiehandledaren och sade att jag hade bort en valbar gemensam studievecka (tror de heter så), som jag varit med på..! Argh, vad har de för problem riktigt?! Huhu. Förhoppningsvis får jag mössan om 3 veckor...

Arbete.

Yes, fick veta idag att jag får vara kvar på Funkis fram till 2 Juli! Super duper bra :) Så nu har jag det fixat. Och sedan i mitten av Juli blir jag mamma ledig. Känner på mig att det kommer bli en bra sommar, om än väldigt svettig.. ;) Hehe. 

Idag är det på pricken vecka 22+0. Jag börjar känna mig lite små tjock.. ^^ Jag har i alla fall inte sett mina tår i stående position på ett tag nu, haha. Lika bra de, fötter är endå så fula ;)


Praktik.

Som vanligt så går det inte att prata och säga hur det är till vissa. Eller någon över huvudtaget. Man borde ju vant sig efter nästan tre år men se nej, alla blir de likadana. Som vanligt får man ett halv argt beteende tillbaka, fastän man inte menat något illa med vad man berättat. Så är det tydligen på det där stället, av någon anledning tar precis alla på näsan över minsta lilla sak. Tycker bara det är väldigt fel.

"Skulle du ha brytt dig mer om planen skulle du definitivt ha fått en 3:a som slut vitsord" Jag visste inte att det var så du ville att man skulle skriva. "Jag har nog sagt precis hur du skulle göra. Den här punkten har du ju inte gjort eftersom du vägrade att vara på ett boende och jobba kvällskift" Ursäkta då att jag inte pallar att åka till jobbet strax före älsklingen kommer hem varje dag, ursäkta då att jag inte vill jobba på ett boende och ursäkta då att jag inte gör som du vill.

Nej, dit återvänder jag nog inte i första taget efter att jag sluppit det..! Och nej, jag kommer inte att tacka er.

Aktivitet.

När man väl har "lärt" sig känna och indentifiera (stavning?) så känner man lill killens sparkar hela tiden <3 Och det är minsann en aktiv en..! Men det har de sagt både på ultra och vid rådgivningen att det är en livlig en.. Alltid när de skall lyssna på hjärtljuden har de problem med att höra för han svänger sig hela tiden, hehe.
Antagligen har jag kunnat känna dessa sparkar rätt länge redan men de sista veckorna har varit så stressiga p.g.a flytten så jag har aldrig haft tid att känna efter.. Fast det är nog rätt konstigt att jag missat dem för ibland kommer det nog sådana kickar så att det känns i hela magen ^^


Söt-Freja som inte riktigt fattar varför vi har flyttat.. Men huvudsaken att "hennes" stol är med ;)

Sparkar.

Var och kollad på emmaljunga vagnen idag. Den såg bättre ut på bild än i verkligheten.. Den var väldigt solblekt så de som var blått hade blivit lila ungefär.. Men men, ska se vad vi hittar.

Åh så härligt, har legat på sägen i säkert en evighet och känt hur det sparkar i magen :) Häftigt! Dock ville lill killen inte riktigt att papsen skulle känna några sparkar men till sist gav han med sig och lät pappa känna hur det känns <3

Skolarbeten..

Har jobbat 8-16 idag. Avslutade dagen med personalmöte, dock gick det nog förbi mina öron, jag var så fokuserad på de små små sparkarna jag kände <3 Annars en allmänt dålig dag som blev hur bra som hellst när man fick komma hem till älsklingen. Nu har jag dessutom tagit mig i kragen och skrivit klart ett praktikarbete; läkemedelshandboken. Ett arbete om ca 20 mediciner som de på min praktikplats använder. Underbart. Jag har sparat det arbete till sista stund, bara skutit fram det för att jag inte orkade med det. Men nu tog jag mig i kragen och skrev det. SKÖÖNT. Till råga på allt hittade jag en emmaljunga edge duo combi barnvagn som jag vill ha.. Och som jag kanske får (köpa)! Skall kolla på den i morgon :) Men nu är det nog dags att slita sig från datorn, hunden och min hungriga mage kallar...

P.s idag är det vecka 21+3 ^^ D.v.s 5 månader, 1 vecka , 3 dagar gånget.

Prisma.

Har hunnit promenera med hunden, städat, handlat och lagat mat redan idag. Nu blir det kalas!

Usch vad jag avskyr att handla..! Eller de att gå och plocka varor och kolla vad man skall handla gillar jag men sedan alla långa köer, människor som glor surt på en när man vill förbi med vagnen och när alla varor skall plockas upp på rullbandet, packas ner i påsar och bäras ut i bilen. Värst är nog endå när folk glor surt på en för att man inte plockat sina 10 110 varor i påsar på ½ minut för att de sedan får plocka sina saker och vara med om samma sak.
Pust, tur att man bara behöver handla en gång i veckan.. 
Dock konstaterade jag att man för tillfället borde bli vegetarian eller möjligen vara miljonär. P.g.a strejken är i princip alla hyllor med kött och pålägg tomma. Endast de allra dyraste finns kvar. Nåja, inget att göra åt saken, som tur har man ju fått lön just ;)

Nu skall jag släpa med älsklingen på släktkalas! Konstigt nog kommer han alltid på en massa saker han måste göra när det är dag för kalas.. ;) Hehe.

Bilder.

Här kommer några (dåliga..) bilder från vår nya lägenhet.
Den gillas verkligen skarpt! :D



Köket

Köket


Vardagsrum och ingång till sovrummet plus alla lådor som skall i förrådet.


Halv färdigt vardagsrum (och nya fina-sköna soffan!).


Sovrummet plus balkongdörr.

Flytten.

Nåja, nu har vi flyttat då :) Måste dock tillbaka till gamla lägenheten ännu idag för att städa det sista och ta de sista påsarna.. Orkade inte mer i går kväll då klockan blivit halv tolv :P 
Men uscha mig vilken jobbig dag det var igår. Först jobbade jag 8-15 och sedan när jag slutade var det att plocka ihop de sista sakerna och packa in i bilen och sedan plocka ur den igen. Jag tror jag satt typ 5 gånger under går dagen! Gissa om jag hade sjuka fötter, knän och svälda ben?! Ooh ja..
Men skönt är det att äntligen ha fått flyttat! :) Och super bra lägenhet har vi! Fin fint :D 

Bilder kommer sen när vi har fått upp plockat lite.

RSS 2.0