Flytt.

Yes, vi får nycklarna till nya lägenheten när som hellst! Vilken lättnad, nu behöver vi inte flytta precis allt i morgon :) Stressen släppte liksom lite med det samma. Så egentligen skulle jag behöva sitta på golvet och packa kläder i stället för att sitta med näsan i datorskärmen med en smaskig godispåse inom räckhåll.. Dessutom borde jag ringa hem älskligen så han skulle diska klart.. Snart. Måste bara nörda lite till ;) Hehe.

Hjälp, snart lönedag vilket betyder en shopping tur, bebis kläder you know ^^ Underbart (och plågsamt för



Åh vad jag saknar hästryggen..
kontot)! <3

Ultraljud.

Vi var på ultra ljud i morse :) (Uschadåda vilken otrevlig typ vi hamnade till).Allt såg bara bra ut, och det ser ut att bli en lill kille :D <3 Tänkte bara meddela då jag vet att det är någon som är väldigt intresserad men som jag inte kanmeddela åt per sms då min telefon är sönder :/ Nu måste jag ställa mig till skola för att skriva den sista tenten som närvårdarstuderande!

En tisdag.

Uscha mig, jag tycker inte det minsta om utvärderingarna som man hamnar på när man är på praktik.. Fastän man inte ens får någon kritik känns det inte det minsta bra att handledaren och läraren sitter och kollar på en och läraren frågar en massa frågor och granskar en kritiskt. Usch, känner mig som en apa i bur typ.

Det blev nedpackning av lägenheten med det samma när jag kom hem. Pust, men nu satte jag älskligen och hans vän på disking så nu får jag sitta här (jag som har två grejer jag egentligen måste skriva.....)
Dock har jag tvättmaskinen att hålla koll på tack vare ett kattskrälle.. nämner inga namn men han e kille.. Grr säger jag bara! Jag hade ju märkt att kan kissat i strumplådan och när jag plockade ur den idag när jag skulle slänga allt i tvätten var det flera strumpor som var genomvåta :@ Nåja, det värsta var nog endå när jag upptäckte att han gjort samma sak i underklädslådan! Och i två plastpåsar med kläder som vi hade när vi kom från Kronoby i helgen. Oh jäklar vad han var (är) billig!! Aarons vän kom dock på en smart grej hehe.. Han kom och frågade var vi har hundkopplet. Jag sade att det hänger på yttran dörren. Aha, tänkete jag, menar han faktist släpa med Aaron ut med hunden?! Nej, han kopplade fast killen i wc ^^ Hehe, han jamar så om han blir instängd men nu får han i alla fall titta ut ;) Skämt å sido.. 




Söt-kissen (:

Soffa.



Vår blivande soffa, dock i mörk brunt :D
Tack snälla svärmor!
Nu skall vi "bara" hitta ett köksbord, ett tv bord, en barnvagn etc....


Yrkesprovsplan och packning.

Efter en åtta timmars intensivt jobbande var det bara att sätta igång och börja packa ner lägenheten i lådor då man kom hem. Men vi konstatera nog också att vi har faktist inte så där jätte mycket som skall i lådor, mest plats tar nog alla kärl som glad, muggar, fat m.m.. Vi har HUR MYCKET SOM HELLST av den sorten.. 
Dessutom har jag varit duktig och skrivit min yrkesprovsplan klar. Den borde ha varit inlämnad för typ 4 dagar sedan men.. bättre sent än aldrig ;) Man har liksom ingen lust över huvudtaget med några skolarbeten nu när det är så nära slutet..! Men endast två stycken återstår nu. De värsta arbetet är nog läkemedelshandboken som skall handla om 20st mediciner och allt om dem. Skoj. Har typ nästa vecka kvar på mig att lämna in det arbetet.. Och jag har skrivit om 3/20, bra Belinda, bra. Men det löser sig.. Skriver väll det samma dag som det skall inlämnas antar jag :P
Bättre sent än aldrig som sagt.

Hördu Tiici, nu har jag äntligen laddat batterierna till kameran så nu får du dina bilder! :D Varsågod..


Magen 20+3



Kunde inte låta bli dessa på H&M.. ^^



Dessa fick vi av blivande mommo :)



En liten tjuvkik på min examensklänning.. ;)





Examensklänning.

Ouh yes, jag lyckades hitta en examensklänning i alla fall..! Helt otroligt. Helt enkel men fin. Ids inte lägga en massa pengar på en klänning som jag inte kommer ha sedan (med tanke på att jag behöver en ganska stooor klänning för tillfället.. ;)) Jag får helt enkelt satsa på smycken och skor i stället! De kan man ju använda sedan i alla fall.

Imårse när jag steg upp skulle jag ta mina nya tights (hur farao skriver man de?!) ur strumplådan, men de var dränkta i KATTPISS :@ Sakrans killen som har väldigt svårt att lära sig gå in i kattsandlådan som till och med har tak och svänglucka. Så tydligen har han pissat i strumplådan och på soffan och i badkaret och säkert någon annan stans också. Gah, jag får spunk, någon som vill ha en katt?? Leveransklar nu på en gång.

Nu blir det hundpromenad och sedan mat hem-hemma hos mamma :)

Karleby.

Var till Kokkola med lillsyrran igår för att spana in en eventuell examensklänning.. Och dagens konstaterande blev nog att JAG KOMMER ALDRIG ATT HITTA EN KLÄNNING SOM GÅR PÅ MIG. Sorligt men sant. Dock hittade jag en vårjacka som tur var, har nämligen prövat typ varenda jacka i Jakobstad och ingen passar.. en del går int alls fast eller så går de fast i nuläget men inte om en vecka.. Och så hittade jag ett par mamma jeans på rea :)
Som bäst befinner vi oss i Kronoby hor svärföräldrarna men vi är påväg till Kokkola igen, klännings jackt igen. Svärmor hade sett en på klänning som möjligen skulle kunna gå på mig.. Vi ger den ett försök! :)

En skoldag.

Har varit i skolan idag fastän vi är på praktik. Både skönt och tråkigt på samma gång. Det intresseanta var att vi snabbt presneterade varandras slutarbeten för varandra, skoj eftersom man inte hade en susning om hur (och vad) andra skrivit sina arbeten. Tråkigt eftersom jag missade en hel dagslön.. ;) Dock blev min och Saras dag lite kortare eftersom vi var tvugna att gå (och vi samåkte dessutom..) Nåja, en liten utskällning fick vi dock men vi had to go

Åh vad jag är hungrig (som typ största delen av min vakna tid, och oftast även natte tid, hehe) men som tur står älsklingen i köket och steker laxmedaljonger och gör klyftpotatisar, NAMI! Jag gillar han min Aaron <3

Vi besökte Erkin halli idag, det är alltid bra att kika in där nu som då, man kan råka hitta något billigt och bra som man är i behov av! Hittade så mycket som tuggben åt Freja (i smaken torkat oxskinn och rökt grisskinn
(köp aldrig mer rökt grisskinn, det luktar HEMSKT), en borste to the cats, en t-skjorta för ynka 1,99€ samt en wunderbaum med texten "non smoking zone" till bilen. Känner på mig att det är mitt fel att rökning är förbjuden i bilen..^^ Lika bra de!

Nu skall jag gå och göra såsen som älsklingen (så smart som han är) kom och frågade om jag kan göra;
"älskling, kan du göra såsen..? Du gör den så god" Han vet hur man får en kvinna att göra saker! ;)

Shopping och jobb.

Ooo vad jag är stolt över mig själv, eller nej det är jag inte, jag är stolt över älsklingen som tvingades att orka med mig till Seppälä igår för att inhandla ett par nya jeans till honom, fast han insåg väll att man i alla fall behöver äga ett par jeans?! Fina fisken, han hittade ett par väldans snygga (och billiga) jeans! När vi kom hem kollade jag in lappen i byxan, för att kolla tvättråden. Där står "stäng dragkedjan före tvätt" lustigt, för på dessa jeans finns endast knappar.. så därmed konstaterade jag att de tydligen syr in samma lappar i alla byxor. Lysande. Hoppas alla byxor kan tvättas på samma vis då.. Skulle vara surt att förstöra hans enda par jeans.

Idag är vi inne på veckan 19+4, nästan 5 månader! Vart har 5 månader tagit vägen? Det har gått med en väldans fart minsann. Dock märker jag nog att det blir bara tyngre och tyngre att jobba för var vecka som går. Men nog skall jag väll fixa det :)
Jag tror bestämt jag känt barnet sparka för första gången, även om det mer känns som om det var bubblor i magen :) Men det är så svårt att veta när man inte har en aning om hur det skall kännas.. 



Lördag.

Hamnade på städning direkt i morse då jag vaknade eftersom någon kommer och tittar på vår lägenhet idag. Jobbigt men lika bra det, nu har man ju städat i alla fall :P

Var på stan med bästaste Daniela för en stund sedan, kollade in marknaden (och som vanligt finns inget av värde där (förutom godis remmar då..)) Efter det en snabb kaffe på LBB och lite shopping efter de.. ^^ Ibland måste man få unna sig :) 

Nu skall jag jaga hem Aarons kompisar eftersom de kommer och kollar på lägenheten om tio minuter..

Fredags mys!

Efter en "hård" arbets vecka är det äntligen helg och ledigt! Duschen är avklarad, mys dressen är på (som så småningom (typ nästa fredag) börjar vara redo för kategorin för tajt..), filmerna är hyrda, godiset är inhandlat, men var är älsklingen?! Det går ju liksom inte att börja fredags mys utan honom. Jag får nog ta och ringa hem honom :) (hoppas bara han inte har för hög volym i bilen så att han hör att det ringer..^^)
Ha en trevlig helg :)

Piercing.

Jaha, då var dagen inne då jag inte längre kan ha min "napa piercing" kvar :( Magen är liksom så stor så det gör att piercingen spänns ut så den kan inte röra på sig vilket leder till att den blir röd och sjuk. Ja, ni fattar säkert vad jag menar ;) Ehe. 
Det här var nog lite ledsamt måste jag säga, den där saken har ju liksom suttit där i typ 4 år! Det blev liksom.. kaalt. Tomt. Hehe, hoppas bara att hålet inte hinner växa igen.. Jag håller tummarna!



R.I.P


(Jo jag är mycket mogen och beter mig precis som en blivande mamma.... Autch.)

Praktik.

Ja, då har ännu en jobb dag fari. Skoj att jobba månda-onsdag 8-16.. Nåja jag behöver ju i alla fall inte vara till fyra på fredagarna :P 

Alltså, jag har sökt och sökt min batteriladdare, men se nej, den har gömt sig.. Dumma jäkel.. Kan inte fatta vart den tagit vägen?! Jag skulle verkligen vilja använda min kamera men det går ju inte utan batterier. Dessutom är jag för lat för att gå 100 meter till K-market och köpa ett paket med icke laddningsbara batterier.. Livet är inte lätt ;)

Idag är jag i veckan 18+5, hjälp, snart har 20 veckor gått! Riktigt på allvar så kan jag int förstå hur det kan gå så här snabbt. Och nu syns det nog minsann att jag väntar, hehe. Man kan nog inte missa det :) Kan i princip inte använda mina "vanliga" kläder längre, de blir liksom för korta över magen.. Och någon beach 2010 (och några år framåt...) blir det nog inte för min del..! Zebra ränderna bara ökar och ökar i antalet, över hela min arma kropp. Ångest. Det blir nog villa bryggan med mamma ;) Om jag ens vågar visa mig där, haha.

Söndag.

Wauw, vaknade först klockan 10 idag :) Stort grattis till mig.. Dock ligger älsklingen och snarkar fortfarande, jag misstänker det blev en sen kväll framför datorn... Nåja, bra kar reder sig själv brukar man ju säga men vi får byta ut det till kvinna istället för jag har sorterat tvätt (typ femtielva påsar), laddat tvättmaskinen, gått en kort promenad med doggarna (ingen lätt match inte, en drar åt höger och andra springer allt vad han orkar till vänster..tur att jag var ute så tidigt att ingen såg mig) och nu borde jag egentligen skriva en IP plan men som vanligt fastnar man framför Facebook. Och så borde jag laga mat, eller så kanske jag väntar tills älsklingen är vid medvetande? 
Tror bestämt att jag sitter här en stund till, spelar världelösa spel på facebook och lyssnar på Helloween. Lit lat får man väll vara..?!


Föresten så gillar jag ikea, och sicken tur att min plastikfar blev utan snus så de var tvugna att åka till Haparanda i helgen :D Dessa saker bad vi dem handla åt oss; vita handdukar 50 cent styck, stoora glas 50 cent styck (Vi har haft hur många som hellst av dessa men av någon anledning har nästan alla gått sönder..) Och ett vitt soffbord för 20 euro som vi kommer måla svarta detaljer på :) kommer bli jätte snyggt sedan i nya lägenheten!







Sommar ringar.

Skönt, nu är det städat och snyggt hemma hos oss. Fast disken tar vi i morgon... För att jag städat så duktigt belönade jag mig med lite vietnam mat, nämligen tofu med ris <3 GOTT!
Och just kom ti till Kronoby, älsklingen skulle promt ha pålagt sommar ringarna på bilen idag. Dock kan jag ju inte annat än erkänna att den blir snygg med de fälgar vi har.. ;) eller det är väll fälgarna som är snygga.
Dessutom hade de ändrat till 100 vägar, nu är det verkligen vår :)

God morgon.

Tror bestämt att min kropp håller på att ställa in sig på att bli småbarns förälder med sena kvällar och tidiga mornar, liksom hallå, vem stiger upp halv 9 (frivilligt!) en lördagsmorgon?! Jo jag nu för tiden. Det skulle aldrig ha hänt förrän jag blev gravid. De senaste veckosluten när man tänkt att yes, i morgon får jag sova länge! och så stiger jag upp någon gång mellan 8 och 9. Men lika bra de så sover man ju inte bort hela dagen :) Plus att man hinner med mera.. 
På tal om det så är det städning, diskning och lite packning som ligger på schemat idag.. För risken finns att det dyker upp någon som vill se på lägenheten idag eller i morgon. Och no way jag släpper in någon hit nu, hehe. Ja, så skall vi ju vara hund vakt åt Frejas store bror också, får inte glömma att hämta honom :P

Nu skall jag försöka väcka älsklingen så att vi får ta tag i städningen. Dock finns risken att han inte riktigt uppskattar att bli väck den här tiden.. Nåja, annars får han vakna till ljudet av dammsugaren :P



Hundpromenad.

Släpade med älsklingen på en promenad med hunden ikväll :) Riktigt skönt faktist! Kom just in, men jag skulle nog bra ha kunnat gå en bit till. Nu blir det en stor skål med fruktsallad plus en film och sedan sängen. Perfekt avslut på dagen :)

Ja, presentationen av slutarbetet är ju nu gjor. Och det gick riktigt bra faktisk! Vi klarade av att framföra utan att det blev läst direkt från pappret, det låter inge vidare när man gör så.. 
Bra feedback fick vi också :) Både läraren och åhörarna tyckte att vi gjort ett bra arbete. Det är ju alltid roligt att höra! 
Men man var alldeles slut efteråt när man kom hem. All press liksom släppte när man visste att nu har man gjort klart sitt lärdomsprov. Även om man kanske inte riktigt fattat att det är över nu. Det har ju följt en ända sedan ett år tillbaka nästan, för redan i slutet av tvåan började jag och Simone planera vad vi ville skriva vårt lärdomsprov, så det känns nästan konstigt att man inte behöver ha det i tankarna längre.
Så, nu är det tre arbeten jag har kvar att göra i denna skola, hur skönt är inte det på en skala 1-10?! En 12:a, helt klart.
12 år av skola är snart över och då skall jag endast lata mig (fram till september i alla fall ;)), vagga omkring med min enorma mage, svettas mängder, skämmas på beachen (över alla zebra ränder, bristningar you know..) och äta massor av glass! (man behöver ju inte precis tänka på figuren, den blir ju liksom ändå förstörd för att citera min lilla syster, hehe). Skämt å sido.. ;)

Prsentation av slutarbetet.

Pust, hela går kvällen gick åt till att plocka upp i sovrummet samt städa undan alla de kläder som jag endå inte kan använda ännu på ett halv år. Måste nog säga att det kändes lite vemodigt att lägga undan varenda par jeans man äger och har.. Haha, men det blev mycket rum i klädskåpet i alla fall.. Det som annanrs varit för litet. Synd bara att vi får massor av skåp att ha kläderna i den nya lägenheten. De blir en shopping tur då tror jag bestämt.... ;)

Jag skall försöka minnas att söka fram min batteri laddare så att jag skulle få några batterier i min kamera så skall ni få en bild på min mage ^^ Hehe. 

Idag gäller det, slutarbetet skall presenteras! Och sen är det över :D Då skall det bara tryckas och sedan har man lärdomsprovet ur världen. Sköönt!

Jag vill åka hem!

Sitter och försöker förbrilt få med mig älsklingen hem. Men han är fullt upptagen av sin lilla systers dator.. Tror bestämt det är ett visst world of warcraft som spökar där i datorn. Jag känner att jag skulle vilja åka hem nu, har ändå läggdags om se sådär 1h och 45 minuter! Haha. Eller ja nästan i alla fall. Nu för tiden måste jag gå så tidigt och lägga mig för att jag skall orka upp nästa morgon. Ifall det är en natt utan ont i sidorna (när bebisen och livmodern växer gör det väldigt ont i sidorna) så då går det bra att stiga upp fast man gått lite senare och sova men är det en natt när man har ont så ligger jag så mycket vaken och sover så dåligt så då är jag endå trött fast jag gått tidigt och sova. Så därför är det nödvändigt att lägga sig tidigt. Tråkigt men sant.
Hade dessutom tänkt att man skulle hinna mysa framför en film än i kväll men får se om vi "hinner" med en sådan.. Tar ju endå en halv timme att köra hem härifrån, nästan i alla fall. Vi får se, men nu skall jag lägga all min energi på att få hem älsklingen (vilket brukar resultera i att han blir lite irriterad på mig.. men det är inte så farligt ^^)

Trååkigt.

Ååh vad jag har långtråkigt..! Har som sagt skrivit några skolarbeten idag så på grund av det har jag alldeles sjuka axlar vilket reulterade i en väldans huvudvärk, skoj.
Kollade just ett avsnitt av Det okända, svårt att veta vad man skall tro om det programmet.. I alla fall, nu har har jag ingen aning om vad jag skall hitta på. Älsklingen sitter på Nooras dator (eftersom vi är i kronoby) och har svårt att slita sig från den. En promenad med Freja skulle göra gott åt både mig och henne men jag avböjer denna dag på grund av att jag inte har någon vidare lust att ta ett lerbad (kronoby = grusvägar, grusväg+plus grader+snö=inte bra) och ännu mindre lust att låta Freja ta ett.. Så vi stannar inne och har tråkigt, punkt.

Har nog ännu ett arbete jag skulle kunan skriva men jag tror inte mina axlar går med på det.. Seriöst, they are killing me! Därför skall jag inte skriva mer här heller.. :p

Några arbeten senare...

Nåja, nu har jag skrivit tre arbeten till! Vilket flyt alltså ^^ Har ännu ett jag skall ha skrivit idag.
Men jag hinner nog, det är inte speciellt invecklat, tror jag, har inte riktigt koll på vad jag skall skriva så därför har det lämnat till sist :P Måste ringa bästaste Sara och fråga vad det var jag skulle göra..

Oh yes, snaaaart slipper man skolan..! Skall bli fruktansvärt skönt!

Skolarbeten.

Suck, har suttit hela morgonen och fixat vad jag skall ta upp på onsdag när vi skall presentera vårt slutarbete. Nu är jag äntligen klar med det men har typ 10 000 arbeten kvar att göra.. Skall nog ta itu med några av dem ännu idag tror jag. Så att man endast har praktikarbeten kvar att göra sedan.

Imorgon blir det praktik igen då.. Men som tur är så är det en betald sådan ;) Belinda gillar detta.

Soff jakt.

Var och kollade läget i Kokkelby idag, soff jakt nämligen. Började vid Suomi sohva, dit kommer jag aldrig mer. Världens sämsta kunsbetjäning! Först fråga jag efter en relativt billig soffa i typ brunt, men killen kunde ju inte ens svenska.. Fick ropa efter Aaron som fick dra samma sak på finska. Nåja, han började visa oss soffor, 500-700 euros soffor. Eh, nej tack. Sedan plötsligt kom en kund han tydligen kände och plötsligt gick han med dom utan att säga något åt oss. Vilken diss alltså. Och vilken kundbetjäning.
Sedan Masku, där fanns också bara dyra soffor :( 1000€ har vi liksom inte råd med.. Efter det for vi till Niemi och kolla, lungt ett av de bästa ställen jag vart till ;) Nä men de hade relativt billiga soffor plus att man fick service på
svenska :p Haha. Vi hittade ganska många alternativ faktist :) Skall se vad det blir..



Om vi bara får råd så blir det denna

Eller så denhär..

Eller denhär men i annan färg


Långfredag.

Har just kommit hem från Kronoby när vi varit sedan igår. Möttes av en gråtande kisse och en mindre mysig lukt när vi steg innanför dörren :S Så blir det när kattlådan är ostädad och vatten rören inte använts på ett halvt dygn, typ. Så Aaron fick äran att städa efter kisona och jag tog tag i skurhinken så nu luktar det frächt här igen :) Även om jag inte hann städa färdigt förrän Aarons vänner steg innanför dörren..
Så, nu sitter jag här och väntar på att bästaste Daniela skall ringa! Skall hitta på nått bus med henne idag, det är rätt så längesedan vi sets så.

Lite uppdatering om graviditeten då. Idag är det vecka 17, prick. Så bebisen borde vara runt ca 18 cm lång nu :D
Magen växer så det knakar, men det gör den väll med all rätt :) Det var som om jag vaknade en morgon och mitt i allt hade den nog växt med minst 10 cm i omkrets! ;) Haha. Kändes i alla fall så.
Men man märker att den växer så det knakar, eller knakar gör det väll inte men stramar, spänner och gör ont i sidorna, men det står i mina böcker att det brukar börja göra det i vecka 16. Har sovit jätte dåligt senaste veckan på grund av det. Och väldigt passande så har jag hostat hela denna vecka, vilket gör att det gör ännu ondare :P Men inte skall jag klaga, det är helt klart värt det! <3

Glad påsk :)

RSS 2.0