Mitt hjärta.

Snart har jag och älsklingen varit tillsammans ett år och vi väntar barn redan, ja. Och jag kan precis tänka mig in i vad folk tycker och tänker om det, och visst var man fundersam över hur omgivningen skulle reagera. Men det som gjorde att vi inte brydde oss var att igen annan än vi kan säga hur det känns. Ingen annan kan säga att ni inte älskar varandra så mycket att det skulle hålla. Men ja, men vet aldrig hur länge man håller ihop, med det kan man inte veta fastän man varit tillsammans i 10 år, eller hur. Det stör mig när folk säger att man skall nog vara tillsammans många år innan man förlovar sig och skaffar barn, man kan endå aldrig veta i förväg hur det blir. Lev i nuet.
Vi känner att den andra är ens andre hälft, att man vill leva med den andra, den andre är ens luft, ens jord, ens allt. Man lever för att få leva tillsammans, om man bara känner att det verkligen är rätt, så är det de. Aaron betyder allt för mig och kommer alltid göra det, han är min andre hälft <3



I still hear your voice, when you sleep next to me.
I still feel your touch in my dreams.
Forgive me my weakness, but I don't know why
Without you it's hard to survive.
'Cause everytime we touch, I get this feeling.
And everytime we kiss I swear I could fly.
Can't you feel my heart beat fast, I want this to last.
Need you by my side.
Your arms are my castle, your heart is my sky.
They wipe away tears that I cry.
The good and the bad times, we've been through them all.
You make me rise when I fall.
'Cause everytime we touch, I get this feeling.
And everytime we kiss I swear I could fly.
Can't you feel my heart beat fast, I want this to last.
Need you by my side.

Packa, städa, flytta :D

Oh yes, that made my morning!
Fick ett samtal:
- Ja hej det är ***. Hon som tog lägenheten igår har ändrat sig, så ifall ni vill ha lägenheten så får ni den.
- Åh, eh, ja, vi tar den!

Så nu kommer vi flytta under april månad :D

Allmänt dålig dag.

Usch vilken dag. Borjade redan i natt med att jag knappt fick sova något över huvudtaget på grund av att jag hostade så mycket. Sedan hade jag feber, så där missade jag första praktik dagen (även om jag nu hade jobb..fast det gör nog saken ännu värre), sedan har jag alldels ont i kroppen av att jag hostar så mycket, huvudet värker och just ringde de om lägenheten vi kollade på igår och sade att en tant hade tagit den. Hrmpf. Andra lägenheten vi blev alldeles kära i (plus att den där skulle varit perfekt med tanke på bebis) som vi inte fick.
Well, visst finns det andra lägenheter och vi har ju tid på oss att söka, men kommer man hinna hitta en passlig och som man faller pladask för?
Nä nu skall jag sluta gnälla, det finns värre saker här i världen. Bäst jag slutar skriva förren jag gnäller ännu mer.

Släktkalas och lägenhet.

Var och kollade på en lägehet idag. Som JAG VILL HA. Den skulle vara perfekt! Första våningen på bra ställe, mitt i stan men endå relativt lungt område (och inte ens en kilometer ifrån var vi bor nu). Hoppas verkligen att vi får den.. Dock var det en gammal tant som kanske ville ha den, men om hon tackar nej så får vi den. Snälla gode gud, gör så att hon tackar nej.. ;) Det är bara att vänta och hålla tummarna.

Sen var vi på mitt och mina syskons släktkalas också. Rätt tungt när man inte riktigt är i form men det var trevligt endå :) Det är så sällan man träffar sin släkt :(

Nej nu blir det myskläder, soffan, en glass och en film :)

Sjukling.

Oh yes, älsklingen har legat hemma med världens förkylning halva denna vecka och nu är det tydligen min tur :( Huvudet är tungt på grund av feber, näsan rinner och halsen gör ont. Underbart! Jag som har fått jobb hela nästa vecka.. Dessutom har jag och mina syskon släktkalas imorgon, skoj att inte kunna delta i sitt eget kalas.. Suck. Har verkligen inte tid och ork med detta nu! Har försökt "kurera mig" som mamma så fint brukar säga, med hallon, morötter+vitlöksdipp, godis och panadol förstås men tyvärr har det inte haft någon effekt ännu (förutom värktaletterna då). Typiskt.

Har suttit och kollat på barnvagnar idag via nätet, åh jag vill så köpa vagn ^^ Fastän det känns jääätte länge tills man behöver en sådan men om man tänker efter så är det inte alls så länge! Inte ens ett halvår.. :)
Och bara vi får reda på vilken sort vi väntar så blir det shopping! Mamma nog kommer du väll med..?? ;)

Nu skall jag försöka spela bort min förkylning med hjälp av lite beroendeframkallande facebook spel. Hoppas jag lyckas..

Bikini.

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!


Jobb.

Har jobbat på Jakobstads Arbets central både idag och igår och jag kan inte annat konstatera än att det måste vara världens bästa jobb! Det ger mig så väldigt mycket att få arbeta med handikappade, de får en helt enkelt på bra humör :) Även om de kan vara rätt bra på att förstöra ens humör också men det är bara att inte ta åt sig utan strunta i det. Jag kommer i alla fall att jobba med handikappade efter att jag varit mamma ledig!

Vecka 16 idag. Hjälp, 4 månader har gått redan! Nu återstår bara 5.. Alltså, jag hinner ju inte med!

Hund vs Katt

Alltså, helt logiskt skulle det ju vara om Freja började sitta och gråta när hon lämnar ensam hemma.
Men sådant är inte fallet. Hunden sitter knäpp tyst (och i vissa farr river tapeten men det är en annan femma..) och Kissen sitter och gråter som om det vore hennes sista dag.
På allvar, höll på att bli döv just när älskligen gick ut med Freja! Och så är jag endå kvar här hemma..
Är det hunden eller Aaron hon saknar? Knäpp kisse.

Näst sista skoldagen!

Yes, näst sista skoldagen avklarad! Nu blir det praktik och sedan är man tack och lov färdig! Tack gode gud för det.. Skulle jag vetat hur saker och ting fungerar i den där skolan när jag gick ut nian hade jag aldrig blivit närvårdare. (Dock försökte mina vänner varna mig men är huvudet dumt får kroppen lida....) Ett dilemma har jag dock, hur i hela friden skall jag kunna klämma in mig i en snygg examens klänning?? Det återstår att se.
Det gäller att orka kämpa nu den här sista biten till mål.. Har massor med skolarbeten att fixa, åtminstone nu i början av praktiken.. Eh, ja, vi hade ju visst ett X antal arbeten under praktiken också.. Plus yrkesprovet. Typiskt att jag skall vara gravid just nu ;) Är ju så arma trött så man orkar inte göra arbeten när man kommer hem. Pust. Det löser sig.

Igår var vi till rådgivingen igen då. Allt var frid och fröjd och så vi fick lyssna på lillens hjärt ljud :) Och som tur var gick det smärt fritt den här gången när hon tog blod prov av mig..! (Sist var det en praktikant som satt i minst 10 minuter och grävde med nålen i armen för det kom inge blod.. Autch. Och hon slutade inte förrän det svartnade för ögonen på mig :o Då tyckte min hälsovårdare att vi tar det nästa gång :P Haha.)
Och tydligen har jag gått halva graviditeten? Så sade hon i alla fall.. Skumt.


Söt-Freja som har kommit på att man kan riva tapeterna i hallen när man är ensam hemma.. Great!

Helgen.

I helgen var vi till Markby för att hälsa på älsklingen vän plus flickvän. Och ja, vad säger man om Markby då.. Jo mörkt, långt bort och skog. Så kan Markby beskrivas. Senare på kvällen hittade vi även till Jeppo. Där var det nu kanske lite (då menar jag lite) mer civiliserat än i Markby.. Well, det var en helt ok kväll endå.

Pust, sitter i skolan för tillfället, skall fixa på slutarbete samt få handledning.. Skoj att sitta här på sin lediga dag. Men desto skönare att närma sig slutet med slutarbetet!

Helg.

Hämtade hem katterna från svärföräldrarna igår. De hade fått vara där eftersom de håller på att dra in nya vattenledningar till vår lägenhet. Fast det har inte hänt nåt nytt nu på tre veckor och stackars katter har fått bo hemifrån ca 2 månader redan.. Så eftersom någon skulle komma och kolla på killen idag så tog vi hem dem båda i går. 
Kissen är överlycklig av att få vara hemma, i går kväll skulle hon bara gosa och bli kliad och hon sov t.o.m med oss i natt! Dt brukar hon inte göra.. Och i morse sprang hon efter en vart man än gick, och jamade ifall hon inte såg en. Söting där.
Oh yes, killen åker snart, han kommer bli nedervetil bo :P Hoppas bara att det fungerar så att han inte behöver flytta tillbaka..!

Hej hopp vad tiden går fort, är i vecka 15+1 redan idag! :) 5 veckor och sedan har halva graviditen gått. Jisses, vart har tiden tagit vägen?? Jag hinner ju inte med.. Och jag antar att det går ännu snabbare sedan när barnet är fött.. Vips så är de 18 år och flyttar hemifrån ;)






Grattis mamma!

Idag fyller världens bästa mamma år :) Men jag ids inte skriva hur mycket hon fyller, hon brukar inte gilla det..
Hehe. Men det var väll 25 va?! ;)


<3

Hungrig...

Feber, ferber kära feber.. Känner mig bara mer och mer flunssig för var minut, inte roligt. Och älsklingen ligger och sover, även han flunssig.. Underbart, tror bestämt jag ska följa min bäste väns råd och inhandla "multivitaminer för gravida"..! Tror minsan  älsklingen skulle behöva några också.. (En vink till mamsen, dom är ganska dyra..... ;)) Vi är ju bara sjuka hela tiden! Hur onödigt som hellst.

Och fy sjutton vad jag är hungrig, sitter här och håller i mig själv så att jag inte springer iväg till Korvgörans efter kebab med franska.. Åh sablar vad det skulle vara gott! Tror nästan det är bäst att jag väcker älsklingen för han har förstånd nog att inte låta mig inhandla sådan skräpmat. Eller kanske är det lika bra att han sover.... Hehe.
Kanske om man fixar en smaskig (och stor) fruktsallad till efterrätt.. Är det tillåtet att trycka i sig Korvis mat då? Jo jag tror det. Vem vet, kanske man blir frisk av kebab? Det är nästan värt ett försök ;) 

Jag undrar ifall det blir någon skola för min del i morgon.. Eller om jag skall stanna hemma och tillfriskna, det är endå sista skoldagen för den här veckan.. Fast nu efter julen har jag missat så otroligt mycket på grund av illamående, så egentligen borde jag pallra mig till skolan.. Men vad gör man om man har feber? Jo man är hemma och sedan har man en hög med kompletterings uppgifter och typ 200 000 frånvaro timmar på betyget. Great.



Slänger in en bild på mig och min mor, bara för att hon är så bäst (:

Både flunssig och ridsjuk..

Blev väldigt lite sömn inatt.. Var vaken många gånger och sov allmänt dåligt. Var alldeles slut och hade huvudvärk i morse när jag vaknade, så jag tänkte jag skulle ta en liten sov-morgon men när älsklingen kom och sade hejdå konstatera han att jag var kokhet.. Inte så konstigt att jag sovit dåligt om jag hade feber.. Yrar alltid så förbannat då.
Så det fick bli en hemma dag framför tv:n idag. Tur att vi hyrde 10 filmer för 10€ vid Makuuni igår.. ;)
Mådde nog ganska bra mitt i dagen, orkade till och med laga mat! Dock fick jag äta den ensam :(

Och jag är så fruktansvärt ridsjuk..! Tänk vad skönt att få galoppera med Eki i skogen eller rida lite dressyr på planen med Rajjesen.. Jag vill, jag vill, JAG VILL! Men det är nog bara att hålla sig i kragen.. Om ett halv år kan jag rida igen.... Äh, det går fort.










Hem-hem.

Ska snart fara hem-hem till mamma på mat :) Som vanligt på söndagar så hör det till att vi hälsar på mami och äter massor med god mat! Det bästa är nog att man får sån där god (dyr) mat som vi annars aldrig lagar ;) 
Skall passa på att kolla in lördagens läsarbörs på Öt också, det gäller att hålla ögonen öppna så att man hittar den perfekta lägenheten.. Har kollat på några redan men ingen har varit speciellt bra.. Förutom den första som vi kolla då, som vi blev alldeles förälskad i, men se nej, den var inte menad att bli vår.. Så det är bara att söka vidare. Fick dock ett erbjudande om en lägenhet i ett parhus, 7000€ i hyra stod det i meljet.. Hoppas verkligen att de skrivit en nolla för mycket :P Men 700€ i hyra/månad, NEJ TACK.

Nå nu har älsklingen min stigit upp, så nu ska jag dra iväg honom hem till mamma :)

Lördag.

Idag är det vecka 14+1, vilket betyder att bebisen är ca 9 cm lång och väger runt 40 gram ^^ Dessutom börjar ögonbrynen och håret på huvudet att växa ut. Bebisen kan gripa, kisa, rynka på ögonbrynen och göra grimaser och i vissa fall suga på tummen redan nu. "Liiti häfti" som min lille bror brukar säga ;)

Idag fick Nanne kissen flytta till Vörå :) Så nu har vi endast en kisse till som skall bort.. Någon frivillig?

Vet inte riktigt vad vi skall hitta på denna lördagskväll.. kanske man borde springa ner runt hörnet till Makuuni efter en film..? Skall höra med älsklingen och fråga vad han tycker. 




Tvättdag.

Pust, har tvättat sedan jag vaknade i morse, och har fortfarande typ två tvättar kvar..! Hur mycket kläder äger man egentligen?! Var och handlade med älsklingen idag, passade på att köpa en torkställning till.. Har en från förr men all tvätt rymdes inte så vi hamnade och skaffa en till.. Haha. Men nu ryms tvätten i alla fall.. fast den sista tvätten lär jag nog få komma på en bra lösning för, men det tar vi då. :P

Har haft älsklingen hemma idag, stackarn är sjuk.. Skönt att ha honom hemma, blir så tråkigt att vara ensam hemma hela dagarna.

Det var den skolveckan.

Jaha, hade tre lektioner idag och nu helg för min del ;) Skönt med en enda dag denna vecka!
Fast efter skolan lämnade jag i skolan så att vi skulle kunna lägga ihop vårt slutarbete. Så nu är den teoretiska delen nästan klar, skönt! Fick till och med fixat pärmbilden efter en timmer "prackande" :D
Men alltså, jag var alldeles slut när jag kom hem från skolan, kändes som om hag varit i jobb från 07.00-19.00, på allvar. Hade kunnat somna med ansiktet rakt i tallriken när jag satt och åt. Det är STOR skillnad på före jag blev gravid och nu, är minsann mycket, mycket tröttare nu. Men det är det nog värt!

Uh, min mage e stooor :O Ska man verkligen ha såhär stor mage redan? Känns skrämmande att både från min sida och från Aarons sida har det förekommit tvillingar.. Men vi var ju på ultra och där var det nog bara en.. I hope ;)



Kan inte förstå hur jag hade sådan tur att just jag fick Aaron. Bättre människa att dela sitt liv med kan man inte hitta, jag älskar verkligen mitt liv med honom, han är det bästa jag har och jag älskar honom över allt annat!
Tack för att du finns älskling.


Städdag.

Suck, vaknade i morse av att ett par bygg-gubbar knackade på dörren.. Jippi. De vara bara att slänga sig upp och fort hitta några kläder att lägga på sig. För öppnar man inte klampar de in. Stress..

Har städat sedan jag vaknade i mårn, blev klar först fyra :O Jisses vad smutsigt vi hade det, usch! Men nu är det rent och snyggt :)


13+3

Söndag.

Har haft besök hela helgen, även nattgäster, så det har nog blivit lite för lite sömn för min del de senaste dagarna och det märks nog minsann.. Men som tur är jag ledig från skolan imorgon så jag får sova länge :)

Och magen den bara växer, och efter att jag köpte mamma jeansen, som tillåter magen att synnas, så syns den minsann! Den växte massor på en gång på grund av det, allt som döljts tidigare är nu synligt :P
Men jag trivs! Han inhandlat ett album som jag kommer lägga in bilder på barnet, ända nu från början (ultra bilder alltså ;)) Min mor gjorde ett likadant när hon väntade mig, och det är roligt att ha sen när man är äldre!

Är nu i vecka 13+2 så barnet borde vara ca 7,5 cm långt :D Ska snart hem till mamsen som jag inte sett på ett tag så antagligen kommer hon få dåndimppen då hon ser hur stor mage jag har ^^ haha.






Nanne som snart ska få ett nytt hem (:

Sportlovs tisdag.

Jisses vilken slö dag ida.. Har gjort absolut ingenting! Dock har jag bara måsta gå omkring i mina nya jeans, eftersom det är första gången på ett tag som jag kan använda jeans, utan att få ont i magen :P Jag som annars aldrig går i jeans hemma! Nåja, hemma och hemma, vi är ju faktiskt hos svärföräldrarna.. Men det är nog som ett andra (fast på riktigt blir de tredje ;)) hem.
Den här dagen har nog gått ut på att facebooka, läsa bloggar samt göra bär kvarg. Ett måste för mig och Aaron, mums! Gjorde just andra satsen för idag... ;) 

Nej nu blir det nog natten för mig, är verkligen jätte trött.. godnatt.



söt som socker!



 


Shopping.

Igår var både jag och älsklingen samt min familj till kokkola, behövde verkligen några nya kläder, speciellt jeans eftersom de jag har hemma går att använda ca en timme sedan har man ont i magen.. Så nu fick jag två par välbehövda (mamma)-jeans, några toppar och en tröja :) Plus att mamma inte kunde låta bli att köpa ett paket med söta bodys, en som det stod I <3 dad på och en med I <3 mum på.. Underbart söta!
Och när vi sen kom till svärföräldrarnas hade barnets blivande faster med sig en hel påse med kläder åt mig :D Så nu är jag nästan som ny ;)

Igår var det också rådgivnings dags, vi fick höra lillens hjärtljud för första gången <3 Nu har vi både sett hjärtat slå och fått höra det. Underbart!

RSS 2.0